De geschiedenis

Het begin
Tuincentrum Klerks is in 1977 opgestart als Hoveniersbedrijf Klerks door Bert en Annie Klerks. In 1982 is er het tuincentrum bijgekomen, toen nog op de Lind 19: midden in het centrum van Oisterwijk. In 1987 is het gehele bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Peperstraat 27.

Uitgebreide collectie
Al vanaf het begin lag de nadruk op de zeer uitgebreide collectie vaste planten. Met name aan de collectie alpine planten is in die eerste jaren veel aandacht besteed.

Zomergoed
In 1986 werden voor het eerst bestellijsten rondgestuurd voor de verkoop van geraniums en fuchsia’s. Ieder jaar werden meer klanten bereikt. Al snel werden de bestellijsten uitgebreid met chrysantenstek en verschillende soorten potgrond.

Uitbreiding
Vanaf de jaren negentig is ons bedrijf zich meer en meer gaan richten op de opkweek van groente-en kruidenplanten naast de tuinplanten. Daarnaast zijn wij regelmatig te vinden op beurzen en natuur en kruidenmarkten, geven we lezingen in zuid-nederland en verzorgen we rondleidingen voor groepen op het bedrijf.

Groenten en kruiden
Onze voorliefde voor lekker en gezond eten resulteerde in een groot aanbod groentezaden en jonge groenteplanten voor de moestuin gedurende het hele seizoen. Ook voor verse keukenkruiden in potten kunt bij ons van alles vinden.

Milieuvriendelijke renovatie
Na een aantal jaren met gestage groei werd in 2001 het tuincentrum ingrijpend gerenoveerd. Op het gehele bedrijf werd een nieuwe vloer aangelegd in combinatie met de aanleg van een efficient water recycling systeem. Sindsdien voorziet Tuincentrum Klerks vrijwel volledig in de eigen waterbehoefte met regenwater. Bovendien werd de plastic tunnelkas vervangen door een fraaie glaze kas met een oppervlak van zo’n 180 m². Inmiddels was de transformatie compleet met een nieuw ingerichte verkoop en displayruimte in de kas en de komst van verrijdbare tafels voor de vaste planten en heesters.

Tot snel
De laatste tientallen jaren zijn we ons naast de vaste planten steeds meer gaan specialiseren in groenteplanten en keukenkruiden.

Tuincentrum Klerks is een modern bedrijf met de ouderwetse waarden service en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij hopen u hier snel te mogen begroeten.